A.K.O

All Klubai Organisation
.
Since 2002.

Saturday, January 30, 2010

1st Jamming Session 29/01/2010

Lama dah nda jam...akhir nya trubat jua rindu ehehe...new line up 4 AKO :-
  • Mohammad Danny-Vocal/Guitar
  • Duan-1st Guitar
  • Najib-Bass
  • Zul Lolo-Drum
Next project: Recording on feb 2010.

Thursday, January 21, 2010

Lirik lagu AKO

Klubai Gang

Wahai kawan semua dengarlah satu cerita
Kisah bermula (kisah bermula) di zaman cyber (di zaman cyber)
Ada satu kumpulan di dalam abad ini
Di beri gelaran (di beri gelaran) Oh! Klubai Gang (Oh! Klubai Gang)

Kalau Nak join mestilah tahan maki!
Tahan dugaan biar berani
Kalau nak join mestilah tahan buli
kalau tak sanggup ah sendere.. Oh! semua

c/o
Klubai (4x) Klubai Gang
All Klubai (All Klubai) Organisation (organisation) 2x

Solo

Tertubuh nya Klubai ini 16 bulan Oktober
Hari selasa (hari selasa) 2002 (2002)
Dulu sedikit ahli nya kini bertambah pula
Luar biasa (luar biasa) Oh! Klubai Gang (Oh! KLubai Gang)

Dari itu di pinta pada semua
Tak kira tua atau pun muda
Saling menghormati sesama kita
Baru lah hidup kita sempurna.. Oh!Klubai

c/o
Klubai (4x) Klubai Gang
All Klubai (All Klubai) Organisation (organisation) 2x

Kalau Nak join mestilah tahan maki!
Tahan dugaan biar berani
Kalau nak join mestilah tahan buli
kalau tak sanggup sendere.. Oh! semua

c/o
Klubai (4x) Klubai Gang
All Klubai (All Klubai) Organisation (organisation) 2x

Copyright 2002 A.K.O. - Emperor

Luahan Hati - AKO

video

Indies Gig Night 2009


AKO fet Mitch Gizmo

AKO performed @ Muara Police Station...Sambutan Hari Raya 2009

Info

Maybe next mnth A.K.O start recording...now select lagu apa yg kan d record...to all KlubaianZ, M need ur support 2 make diz dream cme true...Amin~InsyaAllah...

Wednesday, January 20, 2010

Hail...KlubaianZ

Buat masa ani alum g ada apa-apa perkembangan dari AKO...show pun lum jua ada kana jmput...So tym nie keep on buat lagu baru saja..

Emperor

Sunday, January 17, 2010

Saturday, January 16, 2010


Mohammad Danny - Vocalist/Guitarist

All Klubai Organisation

Pada awal bulan Ogos 2002, Mohammad Danny dan 3 orang kawannya telah menubuhkan sebuah kugiran yang di namakan All Klubai Organisation (A.K.O). Anggota asal kugiran ini adalah Mohammad Danny (Emperor)-vokalis/gitar, Haris Fadillah (Merlin)-gitar, Pg Dahlan (Ojai)-bass dan Sahranol (P.King)-drum.

Mereka telah mencipta dua buah lagu iaitu Kita Sudah Berjauhan dan Engkau Ku Kenang Selalu lagu yang khas di cipta untuk guru. Mereka telah membuat persembahan yang pertama mereka di majlis Sambutan Hari Guru di Maktab Kejuruteraan Jefri Bolkiah pada tahun itu juga. Dari situ mereka terus menghasilkan lagu-lagu baru. Kebanyakan lagu-lagu AKO di cipta oleh vokalis kugiran ini sendiri.

Anggota AKO ini sering bertukar ganti. Hingga sekarang anggota asal yang tinggal hanyalah Mohammad Danny (Emperor). Walau begitu beliau tidak pernah patah semangat untuk meneruskan perjalan AKO demi mencapai hasrat serta impiannya. Sekarang AKO telah menghasilkan lebih 30 buah lagu yg di cipta sendiri. Ada berberapa single yang sudah di rakamkan dan berkumandang di stesen-stesen radio d negara ini. Di antaranya adalah Crazy over you, Klubai Gang, Luahan Hati, Stress feat. Mitch Gizmo & Ku Ingin Tau.

AKO juga pernah mengadakan pertandingan nyanyian iaitu 'Klubaian Idol'. Manakala vokalis A Band Once - Faizul adalah salah seorang dari peserta dalam pertandingan tersebut hingga peringkat akhir, sayangnya pertandingan itu tidak dapat di teruskan atas sebab-sebab yang tertentu. AKO juga pernah menyertai pertandingan Simfoni Tanahair dengan lagu ciptaannya SAYANG yang di dendangkan oleh Joshua, tetapi hanya diperingkat pemilihan sahaja. AKO merancang untuk menghasilkan album pertama di masa yg terdekat ini. AKO juga pernah membuat berberapa buah persembahan di majlis-majlis perayaan dan juga di majlis persendirian.

AKO telah menubuhkan klab peminat bagi kugiran ini yang di namakan All Klubai Fan Club (A.K.F.C). Ia di tubuhkan pada 16 Oktober 2002. Mula-mula ahlinya cuma 7 org sahaja. Ianya adalah kumpulan belia yang mempunyai tujuan untuk menampilkan insan yang ingin bergiat dalam bidang musik dan apa saja yang berkaitan dengan seni. Moto klab ini ialah "Ceriakan hidup awda dan menceriakan hidup orang lain". Atas permintaan ramai AKFC telah meluaskan kemasukkan ahlinya. Tanpa di sangka ahlinya mencecah lebih 100 orang. Sejak di tubuhkan banyak kegiatan-kegiatan yang di jalankan bagi ahli-ahlinya. Antaranya adalah Perlawanan Bola Pantai, Lawatan, membuat pertandingan Nyanyian (Klubaian Idol), Annual Gathering dan banyak lagi.
Pada tahun 2008 nama AKFC telah di gantikan dengan KlubaianZ.



Emperor


Biography A.K.O

Pada awal bulan Ogos 2002, Mohammad Danny dan 3 orang kawannya telah menubuhkan sebuah kugiran yang di namakan All Klubai Organisation (A.K.O). Anggota asal kugiran ini adalah Mohammad Danny (Emperor)-vokalis/gitar, Haris Fadillah (Merlin)-gitar, Pg Dahlan (Ojai)-bass dan Sahranol (P.King)-drum.

Mereka telah mencipta dua buah lagu iaitu Kita Sudah Berjauhan dan Engkau Ku Kenang Selalu lagu yang khas di cipta untuk guru. Mereka telah membuat persembahan yang pertama mereka di majlis Sambutan Hari Guru di Maktab Kejuruteraan Jefri Bolkiah pada tahun itu juga. Dari situ mereka terus menghasilkan lagu-lagu baru. Kebanyakan lagu-lagu AKO di cipta oleh vokalis kugiran ini sendiri.

Anggota AKO ini sering bertukar ganti. Hingga sekarang anggota asal yang tinggal hanyalah Mohammad Danny (Emperor). Walau begitu beliau tidak pernah patah semangat untuk meneruskan perjalan AKO demi mencapai hasrat serta impiannya. Sekarang AKO telah menghasilkan lebih 30 buah lagu yg di cipta sendiri. Ada berberapa single yang sudah di rakamkan dan berkumandang di stesen-stesen radio d negara ini. Di antaranya adalah Crazy over you, Klubai Gang, Luahan Hati, Stress feat. Mitch Gizmo & Ku Ingin Tau.

AKO juga pernah mengadakan pertandingan nyanyian iaitu 'Klubaian Idol'. Manakala vokalis A Band Once - Faizul adalah salah seorang dari peserta dalam pertandingan tersebut hingga peringkat akhir, sayangnya pertandingan itu tidak dapat di teruskan atas sebab-sebab yang tertentu. AKO juga pernah menyertai pertandingan Simfoni Tanahair dengan lagu ciptaannya SAYANG yang di dendangkan oleh Joshua, tetapi hanya diperingkat pemilihan sahaja. AKO merancang untuk menghasilkan album pertama di masa yg terdekat ini. AKO juga pernah membuat berberapa buah persembahan di majlis-majlis perayaan dan juga di majlis persendirian.

AKO telah menubuhkan klab peminat bagi kugiran ini yang di namakan All Klubai Fan Club (A.K.F.C). Ia di tubuhkan pada 16 Oktober 2002. Mula-mula ahlinya cuma 7 org sahaja. Ianya adalah kumpulan belia yang mempunyai tujuan untuk menampilkan insan yang ingin bergiat dalam bidang musik dan apa saja yang berkaitan dengan seni. Moto klab ini ialah "Ceriakan hidup awda dan menceriakan hidup orang lain". Atas permintaan ramai AKFC telah meluaskan kemasukkan ahlinya. Tanpa di sangka ahlinya mencecah lebih 100 orang. Sejak di tubuhkan banyak kegiatan-kegiatan yang di jalankan bagi ahli-ahlinya. Antaranya adalah Perlawanan Bola Pantai, Lawatan, membuat pertandingan Nyanyian (Klubaian Idol), Annual Gathering dan banyak lagi.
Pada tahun 2008 nama AKFC telah di gantikan dengan KlubaianZ.



Emperor

Tic-Tac-Thooi