A.K.O

All Klubai Organisation
.
Since 2002.

Monday, December 20, 2010

Hail Klubaianz~

AKO will perform on Wednesday, 22nd December                                         Time: 8:00pm - 11:00pm
Venue: Track 8 (Jogging Track) Jalan Maulana Kuala Belait                               

Band performing:

  1. Klip
  2. AKO
  3. Aheshi
  4. The Ruddies
  5. Freakykaybee

    With a special appearance MC - Dj Diddy

    It's totally FREE \m/

Monday, November 22, 2010

Band Photo \m/










Sori smua Klubaianz sal lama nda meng'update' blog ani...bz banar wah...macam kan d buat tym ujung2 taun anie...Banyak perkara yg telah berlaku slama anie..iatah alum g teluahkan d sini ehehehe

Ok now M ada masa sikit so ambil kesempatan lah untuk men'share' apa yg telah berlaku n yg akan berlaku ...

-Show d Pusat Ehsan Al Ameera bersama Magabu TWS, Switch 22 & Klubaianz
-1st Oct 2010- AKO Open Houz- Show Live Akustik frm AKO, Switch 22, Magabu TWS, Envisage, Dillah the Seed, Rafiz, Hatta & lain2 lagi.
-2nd Oct 2010- Dinfest Hari Raya Open House- Live Band dari AKO, Switch 22, Apple Rock Time & Dinshe sendiri.
-Show @ YeoyeoPakka's wedding nite...


And nw AKO masuk studio untuk rakaman lagu seterusnya...\m/

M

Friday, August 27, 2010

Syukur Alhamdulillah...Projek AKO & Superfrenz ,"Engkau Ku Kenang Selalu" telah pun siap d master tadi...tym ani AKO mendangar lagu atu untuk last check,if ok banar banar~ baru tah kami keluarkan d station2 radio...so bagi yg terlibat supaya akan dapat datang ke KlubaianZ Cafe untuk sama2 mendangar lagu ani...TQ

Sunday, August 22, 2010

Project AKO n Super Frenz 'Engkau Ku Kenang Selalu'

Hail Klubaianz...

Sori sal batah nda update...M bz banar banar~  so buat masa ani AKO ada membuat projek lagu 'engkau ku kenang selalu' yg d nyanyikan oleh AKO sama artis2 brunei yg len. Projek ani sudah pun bermula pada bulan July yg lalu...sekarang cuma tinggal mastering saja lagi...InsyaAllah akan siap September ani...Banar banar~

Monday, May 24, 2010

Ada 10 cds 'The Best Singles' from AKO telah disediakan untuk dimenangi pada mlm Meet The Fan nanti. Jgn lepaskan peluang ani. Dtg lah sambil berhibur bersama AKO

An event organised by A.K.O!!!

'A.K.O Meet The Fans Session'

There's going to be:-
*Live acoustic performance by A.K.O
*Few games to participate
*A.K.O best singles CD to be won and given away
*Guest band special appearance
*Free flow of drinks


The event is going to be mind blowing. Plus, it's FREE guys. So set your schedule to be free for that night. You won't get it anywhere else, only at KlubaianZ Cafe. Just make sure you come with your friends and relatives. Make yourself available.

"we won't let you down"

\m/

Date: Saturday, May 29, 2010
Time: 8:00pm-10:00pm
Location: KlubaianZ Cafe
695 Kg Salambigar, Jln Muara













A.K.O Line up


Sunday, April 4, 2010

A.K.O, lagu 'Tak Menyesalkah'













AKO, rec musik'Tak MenyesalKah'

Thursday, April 1, 2010

Tak Menyesalkah

Kekasihku...
Tak menyesalkah
Engkau telah meninggalkan diriku
Sedangkan engkau masih lagi menyintaiku
Oh kasih tak menyesalkah

Kekasihku...
Tak tahu kah kau
Aku masih jua merinduimu
Sedangkan engkau tetap jua meningalkan ku
Oh kasih tak menyesalkah

c/o
Bisa kau imbas kembali
Kenangan silam kita berdua
Saat manis kita bersama
Menyemai kisah cinta kita

Keksaihku...
Ku doakan kau bahagia dengan keputusan mu
Hanya satu yang ku pinta dari mu
Jangan sesali keputusan ini
Jangan sesali keputusan ini
Ini semua kemahuan mu


Copyright 2010 By:Emperor/AKO

Tuesday, March 30, 2010

Rindu Semalam-Lirik

Kasih t'lah nyata semalam
Rindu bertandang di hati ku
Diri mu yang ku kenangkan
Diri mu di ingatan ku

Kasih didalam hati ku
Meronta mengenangkan diri mu
Sepanjang malam sepi ku
Ingatan ku hanya untuk mu

Ternyata aku tak bisa
Lalui setiap detik ku
Tanpa hembusan nafas mu
Di sisi ku tanpa diri mu

Kasih dengarkan lah rintihan hatiku
Rinduku ini hanya satu
Kasih mengertilah perasaanku
Rinduku hanya padamu
Rinduku hanya untukmu
Rinduku hanya padamu


By:Ezperazza/Emperor

Sunday, March 28, 2010

Lagu terbaru dari AKO yang bertajuk 'TAK MENYESALKAH' sudah siap 98% dan ketika ini masih dalam penilaian dan penelitian oleh AKO sendiri bersama-sama dengan ahli komiti yang berkenaan. Penelitian dibuat adalah bagi memastikan hasil dan kualitinya memuaskan untuk diperdengarkan kepada peminat-peminat AKO dan juga orang ramai.

Monday, March 15, 2010

Hey KlubaianZ , be sure to tune in to Pelangi FM on the 17th march 2010, 5pm for the latest single from A.K.O - rindu semalam! it's an awesome song indeed and something not to be missed!! \m/

Monday, March 1, 2010

NEWS!!!

Hi KlubaianZ

Sori sal batah nda membagi info tuk kamu...untuk pengetahuan semua di malam AKO baru selasai merakamkan lagu 'Rindu Semalam'. Bz bnr rasanya... sampai blog pun nda tebuat ehehehe.. lau pun ngalih p siuk jua salnya semangat tuk menaikkan nama AKO nie berkobar2...atu pun atas sokongan kamu semua...
Maybe next week lagu 2 kami antar ke radio2 tuk d mainkan..atu pun if kana men kan ehehehe...Hope kamu suka lagu anie....n if suka jgn lupa request k eheheh...n by next week jua AKO akan masuk studio lagi tuk merakamkan lagu baru 'Tak Menyesalkah' n afta atu baru tah lagu'Cerita Tengah Malam' (atas permintaan ramai). Bah atu saja dulu nanti ada g ku meng'update' 2 \m/

Wednesday, February 24, 2010

Ada kah kamu rasa kamu cukup handal bermain keyboard...ada kah kamu rasa kamu klubai...so apa lagi AKO membuka kan peluang untuk kamu...ya kamu...untuk dtg mencuba keklubaian kamu...so jgn malu jgn segan dtg lah beramai2 eyh salah..dtg lah mencuba audisi pada bila2 masa k..

Tuesday, February 23, 2010


AKO would like to wish Brunei Darussalam a Happy 26th National Day!

Saturday, February 20, 2010

Hail KlubaianZ

Now A.K.O bz masuk studio lagi...kali ani lagu 'Rindu Semalam'. Di malam siap 80% sudah...maybe by next week lagu ni siap 100%...hopefully kamu suka lagu nie coz ada kelainan dalam segi susunan musiknya...A.K.O akan mencuba sedaya upaya untuk tidak menghampakan semua peminat so kami buat yang terbaik untuk kamu semua..terus lah menyokong perjuangan A.K.O k..thnx

Thursday, February 18, 2010

Sponsored by Chill Cafe and what a turn out it was! 2010 is definitely a turning point for the local music scene! Believe it! The last concert by A Band Once was pretty well packed with over a thousand people. Pretty soon, they’ll need a bigger venue than the JP’s mini amphitheatre. What impressed me most was the band Magabu and The White Shoes, I have heard the name being mentioned on Brunei radio stations but never heard of their songs till now; mixed of hippity hop, ska and reggae. Brilliant! Can’t wait to see their next performance, it’s just a whole different experience listening to music from headphones and LIVE. Many other local artists were also present to give support to the performers: Dilah from The Seeds, NJ from Projectunes, Karacoma, Epic Frequency, Unfamous and other I couldn’t recall. Well done peeps.(text from http://www.pasirputeh.com/some-pictures-from-the-acoustic-night-part-1/645/).

MagMyPic


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Wednesday, February 10, 2010

Acoustic Night Gig

Hi Klubaianz..
Tired of waiting for another gig?
This is the moment that you've been waiting for..
There is gonna be a gig on:-
14th February 2010 @ Chill, The Mall gadong

A.K.O will be performing alongside with other bands, such as:-
  • MAGABU and the white shoes
  • D'Hask
  • 5:10am
  • Danish and the Gang

A.K.O will be performing a few songs and 'Stress' is one of it, which will also featured our local rapper Mitch Gizmo.

Come and support us by coming to the show. 'Acoustic Night Gig'.
Bring your family and friends, spouses, banners, pets etc etc. :) \m/

Tuesday, February 9, 2010

Hail KlubaianZ

Hai semua KlubaianZ...masa ani AKO masih g memilih lagu2 yg kan d mainkan untuk malam 14 ah...if u guyz ada suggestion plz jgn malu tuk meluahkan k..thnx

Sunday, February 7, 2010

Jamming @ Star Moon Studio, Salambigar

On 7th Feb 2010, 1400hrs, Star Moon Studio telah membuka rasmi jamming studio mereka bertempat di Kg Salambigar, Jalan Muara. AKO dan MAGABU TWS telah pun di jemput bagi perasmian tersebut. Dalam kesempatan atu AKO dan MAGABU TWS telah pun mengadakan Jamming Session bersama.

AKO Meeting

Malam ani AKO membuat meeting bersama ahli2 KlubaianZ @ KlubaianZ Cafe..Agenda meeting malam ani adalah mengenai persembahan AKO pada 14 Feb 2010, di Chill The Mall,Gadong..

Wednesday, February 3, 2010

Hail KlubaianZ...

Buat masa ani AKO bz membuat latihan coz on friday we gonna start to record our new song 'Rindu Semalam'. So harap-harap ia akan bejalan lancar...Amin

Saturday, January 30, 2010

1st Jamming Session 29/01/2010

Lama dah nda jam...akhir nya trubat jua rindu ehehe...new line up 4 AKO :-
  • Mohammad Danny-Vocal/Guitar
  • Duan-1st Guitar
  • Najib-Bass
  • Zul Lolo-Drum
Next project: Recording on feb 2010.

Thursday, January 21, 2010

Lirik lagu AKO

Klubai Gang

Wahai kawan semua dengarlah satu cerita
Kisah bermula (kisah bermula) di zaman cyber (di zaman cyber)
Ada satu kumpulan di dalam abad ini
Di beri gelaran (di beri gelaran) Oh! Klubai Gang (Oh! Klubai Gang)

Kalau Nak join mestilah tahan maki!
Tahan dugaan biar berani
Kalau nak join mestilah tahan buli
kalau tak sanggup ah sendere.. Oh! semua

c/o
Klubai (4x) Klubai Gang
All Klubai (All Klubai) Organisation (organisation) 2x

Solo

Tertubuh nya Klubai ini 16 bulan Oktober
Hari selasa (hari selasa) 2002 (2002)
Dulu sedikit ahli nya kini bertambah pula
Luar biasa (luar biasa) Oh! Klubai Gang (Oh! KLubai Gang)

Dari itu di pinta pada semua
Tak kira tua atau pun muda
Saling menghormati sesama kita
Baru lah hidup kita sempurna.. Oh!Klubai

c/o
Klubai (4x) Klubai Gang
All Klubai (All Klubai) Organisation (organisation) 2x

Kalau Nak join mestilah tahan maki!
Tahan dugaan biar berani
Kalau nak join mestilah tahan buli
kalau tak sanggup sendere.. Oh! semua

c/o
Klubai (4x) Klubai Gang
All Klubai (All Klubai) Organisation (organisation) 2x

Copyright 2002 A.K.O. - Emperor

Luahan Hati - AKO

video

Indies Gig Night 2009


AKO fet Mitch Gizmo

AKO performed @ Muara Police Station...Sambutan Hari Raya 2009

Info

Maybe next mnth A.K.O start recording...now select lagu apa yg kan d record...to all KlubaianZ, M need ur support 2 make diz dream cme true...Amin~InsyaAllah...

Wednesday, January 20, 2010

Hail...KlubaianZ

Buat masa ani alum g ada apa-apa perkembangan dari AKO...show pun lum jua ada kana jmput...So tym nie keep on buat lagu baru saja..

Emperor

Sunday, January 17, 2010

Saturday, January 16, 2010


Mohammad Danny - Vocalist/Guitarist

All Klubai Organisation

Pada awal bulan Ogos 2002, Mohammad Danny dan 3 orang kawannya telah menubuhkan sebuah kugiran yang di namakan All Klubai Organisation (A.K.O). Anggota asal kugiran ini adalah Mohammad Danny (Emperor)-vokalis/gitar, Haris Fadillah (Merlin)-gitar, Pg Dahlan (Ojai)-bass dan Sahranol (P.King)-drum.

Mereka telah mencipta dua buah lagu iaitu Kita Sudah Berjauhan dan Engkau Ku Kenang Selalu lagu yang khas di cipta untuk guru. Mereka telah membuat persembahan yang pertama mereka di majlis Sambutan Hari Guru di Maktab Kejuruteraan Jefri Bolkiah pada tahun itu juga. Dari situ mereka terus menghasilkan lagu-lagu baru. Kebanyakan lagu-lagu AKO di cipta oleh vokalis kugiran ini sendiri.

Anggota AKO ini sering bertukar ganti. Hingga sekarang anggota asal yang tinggal hanyalah Mohammad Danny (Emperor). Walau begitu beliau tidak pernah patah semangat untuk meneruskan perjalan AKO demi mencapai hasrat serta impiannya. Sekarang AKO telah menghasilkan lebih 30 buah lagu yg di cipta sendiri. Ada berberapa single yang sudah di rakamkan dan berkumandang di stesen-stesen radio d negara ini. Di antaranya adalah Crazy over you, Klubai Gang, Luahan Hati, Stress feat. Mitch Gizmo & Ku Ingin Tau.

AKO juga pernah mengadakan pertandingan nyanyian iaitu 'Klubaian Idol'. Manakala vokalis A Band Once - Faizul adalah salah seorang dari peserta dalam pertandingan tersebut hingga peringkat akhir, sayangnya pertandingan itu tidak dapat di teruskan atas sebab-sebab yang tertentu. AKO juga pernah menyertai pertandingan Simfoni Tanahair dengan lagu ciptaannya SAYANG yang di dendangkan oleh Joshua, tetapi hanya diperingkat pemilihan sahaja. AKO merancang untuk menghasilkan album pertama di masa yg terdekat ini. AKO juga pernah membuat berberapa buah persembahan di majlis-majlis perayaan dan juga di majlis persendirian.

AKO telah menubuhkan klab peminat bagi kugiran ini yang di namakan All Klubai Fan Club (A.K.F.C). Ia di tubuhkan pada 16 Oktober 2002. Mula-mula ahlinya cuma 7 org sahaja. Ianya adalah kumpulan belia yang mempunyai tujuan untuk menampilkan insan yang ingin bergiat dalam bidang musik dan apa saja yang berkaitan dengan seni. Moto klab ini ialah "Ceriakan hidup awda dan menceriakan hidup orang lain". Atas permintaan ramai AKFC telah meluaskan kemasukkan ahlinya. Tanpa di sangka ahlinya mencecah lebih 100 orang. Sejak di tubuhkan banyak kegiatan-kegiatan yang di jalankan bagi ahli-ahlinya. Antaranya adalah Perlawanan Bola Pantai, Lawatan, membuat pertandingan Nyanyian (Klubaian Idol), Annual Gathering dan banyak lagi.
Pada tahun 2008 nama AKFC telah di gantikan dengan KlubaianZ.



Emperor


Biography A.K.O

Pada awal bulan Ogos 2002, Mohammad Danny dan 3 orang kawannya telah menubuhkan sebuah kugiran yang di namakan All Klubai Organisation (A.K.O). Anggota asal kugiran ini adalah Mohammad Danny (Emperor)-vokalis/gitar, Haris Fadillah (Merlin)-gitar, Pg Dahlan (Ojai)-bass dan Sahranol (P.King)-drum.

Mereka telah mencipta dua buah lagu iaitu Kita Sudah Berjauhan dan Engkau Ku Kenang Selalu lagu yang khas di cipta untuk guru. Mereka telah membuat persembahan yang pertama mereka di majlis Sambutan Hari Guru di Maktab Kejuruteraan Jefri Bolkiah pada tahun itu juga. Dari situ mereka terus menghasilkan lagu-lagu baru. Kebanyakan lagu-lagu AKO di cipta oleh vokalis kugiran ini sendiri.

Anggota AKO ini sering bertukar ganti. Hingga sekarang anggota asal yang tinggal hanyalah Mohammad Danny (Emperor). Walau begitu beliau tidak pernah patah semangat untuk meneruskan perjalan AKO demi mencapai hasrat serta impiannya. Sekarang AKO telah menghasilkan lebih 30 buah lagu yg di cipta sendiri. Ada berberapa single yang sudah di rakamkan dan berkumandang di stesen-stesen radio d negara ini. Di antaranya adalah Crazy over you, Klubai Gang, Luahan Hati, Stress feat. Mitch Gizmo & Ku Ingin Tau.

AKO juga pernah mengadakan pertandingan nyanyian iaitu 'Klubaian Idol'. Manakala vokalis A Band Once - Faizul adalah salah seorang dari peserta dalam pertandingan tersebut hingga peringkat akhir, sayangnya pertandingan itu tidak dapat di teruskan atas sebab-sebab yang tertentu. AKO juga pernah menyertai pertandingan Simfoni Tanahair dengan lagu ciptaannya SAYANG yang di dendangkan oleh Joshua, tetapi hanya diperingkat pemilihan sahaja. AKO merancang untuk menghasilkan album pertama di masa yg terdekat ini. AKO juga pernah membuat berberapa buah persembahan di majlis-majlis perayaan dan juga di majlis persendirian.

AKO telah menubuhkan klab peminat bagi kugiran ini yang di namakan All Klubai Fan Club (A.K.F.C). Ia di tubuhkan pada 16 Oktober 2002. Mula-mula ahlinya cuma 7 org sahaja. Ianya adalah kumpulan belia yang mempunyai tujuan untuk menampilkan insan yang ingin bergiat dalam bidang musik dan apa saja yang berkaitan dengan seni. Moto klab ini ialah "Ceriakan hidup awda dan menceriakan hidup orang lain". Atas permintaan ramai AKFC telah meluaskan kemasukkan ahlinya. Tanpa di sangka ahlinya mencecah lebih 100 orang. Sejak di tubuhkan banyak kegiatan-kegiatan yang di jalankan bagi ahli-ahlinya. Antaranya adalah Perlawanan Bola Pantai, Lawatan, membuat pertandingan Nyanyian (Klubaian Idol), Annual Gathering dan banyak lagi.
Pada tahun 2008 nama AKFC telah di gantikan dengan KlubaianZ.



Emperor

Tic-Tac-Thooi